Posted by on október 24, 2017

A legfrappánsabb kérdések, ha az interjúztató neked passzolja a labdát

Az interjúk egyik legrettegettebb része, amikor nekünk szegezik a kérdést: Van valami kérdése? Ahelyett, hogy leblokkolnál, inkább ragadd meg ezt a pillanatot, és tűnj ki a tömegből! Íme az öt legfrappánsabb kérdés, amivel garantáltan mély benyomást teszel az interjúztatókra!

Az interjúra való felkészüléskor gondold végig, hogy az interjúztató milyen szempontok alapján fogja kiválasztani a legmegfelelőbb jelöltet. Ha már világosan látod, hogy milyen emberre van szükségük, és a vállalati kultúrát is sikerült feltérképezned, az alábbi kérdések jól jöhetnek:

Milyen képzési lehetőségeket kínálnak? 

Ezzel a kérdéssel megmutathatod, hogy szívesen képeznéd magad, hogy ezáltal még hasznosabb legyél a szervezet számára.

Van előrelépési lehetőség? 

Ezzel a kérdéssel azt jelzed, hogy eltökélt vagy a hosszú távú fejlődés mellett, és hogy nem rettensz vissza a kemény, ugyanakkor minőségi munkától.

A pozíció hol helyezkedik el a szervezet általános felépítésében? 

Ezzel a kérdéssel az interjúztató tudomására hozod, hogy csapatjátékos vagy, és nagyon komolyan veszed azt, hogy a munkád más kollégákra is ki fog hatni. Azt mutatja, hogy tudni szeretnéd, hogy a Te munkád pontosan hova illeszkedik a szervezeti ábrában.

Hogyan tudná jellemezni a vállalati kultúrát? 

Ezzel a kérdéssel azt sugallod, hogy milyen sokat jelent neked, hogy tanulhatsz a munkavégzés során és a kollégáidtól, és törekszel arra, hogy harmonikus légkörben dolgozz együtt velük.

Ön szerint melyek a szervezet előtt álló legfontosabb kihívások? VAGY • Milyen előnyöket remél a szervezet a nemrégiben bevezetett új terméktől/szolgáltatástól/divíziótól/projekttől?

E kérdések bármelyike telitalálat lehet, ha a felkészülés során kiderült számodra, hogy a vállalatnál nemrégiben változások történtek, vagy hogy élesedik a piaci verseny. Azt mutatja, hogy jól felkészültél a vállalatból, és most érdekelnek, hogy az interjúztató hogyan vélekedik minderről.

Forrás: https://ec.europa.eu/eures